Deputāti lems par ierosinājumu no nākamā gada pārtraukt Čeku loteriju

(21.12.2022.)

Saeima ceturtdien, 22.decembrī, lems par ierosinājumu no nākamā gada pārtraukt Čeku loteriju.

Otrajā – galīgajā – lasījumā deputātiem būs jālemj par grozījumiem, kas paredz ieviest starptautisko automātisko informācijas apmaiņu nodokļu nomaksas jomā preču pārdošanā un pakalpojumu sniegšanā digitālajās platformās.

Vēl parlamentam būs jālemj, vai turpināt darbu pie grozījumiem Saeimas vēlēšanu likumā, kas paredz iespēju vēlētājiem ārvalstīs izvēlēties, kurā apgabalā balsot parlamenta vēlēšanās.

Darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma par tiesībām uz cieņpilnu nāvi un par valsts apmaksāta hospisa pakalpojuma ieviešanu turpmāko virzību. Tāpat deputātiem būs jālemj arī par kolektīvā iesnieguma par ekonomiski pamatotu neapliekamo minimumu 1080 eiro apmērā un par kolektīvā iesnieguma par četru dienu un 32 stundu darba nedēļu turpmāko virzību.

Deputātiem rīt būs jālemj par jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. Viens no tiem – grozījumi Augstskolu likumā, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli.

Sociālo un darba lietu komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumu Invaliditātes likumā, kas paredz iespēju pagarināt iepriekš noteikto invaliditātes grupu uz iesnieguma izskatīšanas laiku.

Savukārt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija Saeimas 22.decembra sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut likuma izmaiņas, kas paredz, ka mobilo sakaru operatori agrīnās brīdināšanas paziņojumus iedzīvotājiem nosūtīs vienlaikus, kā arī grozījumus, kas nosaka, ka būves ekspluatāciju varēs apturēt, ja trīs reizes netiks nodrošināta ugunsdrošības pārbaude.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut grozījumus, kas paredz reģionālo atkritumu apsaimniekošanas centru izveidi.

Deputātiem būs jālemj arī par Saeimas rudens sesijas slēgšanu 23.decembrī, un ziemas sesiju sākšanu 9.janvārī.

Saeimas 22.decembra sēdes darba kārtībā ir iekļauti 18 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta