Saeimas priekšsēdētājs un Ķīnas vēstnieks spriež par ekonomiskās sadarbības stiprināšanu

(21.12.2022.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, trešdien, 21.decembrī, parlamentā tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Lianu Dzjaņcjuaņu (Liang Jianquan), pārrunāja ekonomiskās sadarbības stiprināšanas iespējas.

Spriežot par Krievijas karu Ukrainā, E.Smiltēns akcentēja, ka Latvija cenšas atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos. Ir būtiski apturēt Krieviju un panākt, lai tā uzņemas atbildību par pastrādātajiem noziegumiem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

E.Smiltēns atzīmēja, ka ir radušās jaunas vajadzības, tostarp nepieciešamība pārveidot enerģētikas sektoru. Puses pārrunāja atjaunojamās enerģijas, kā arī digitalizācijas jomu kā potenciālu sadarbības virzienu starp Ķīnu un Latviju, kā arī citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

E.Smiltēns un L.Dzjaņcjuaņs sprieda arī par Latvijas uzņēmumu iespējām iesaistīties Ķīnas tirgū, kā arī aktuālo situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību. Pievēršoties valstu dialogam izglītības jomā, vēstnieks pauda cerību stiprināt sadarbību starp universitātēm, kā arī veicināt apmaiņas programmas studentu vidū.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720304637888
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt