Solvita Āboltiņa Palangā uzrunās Baltijas valstu parlamentāriešus

(10.05.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 11.maijā, uzturēsies darba vizītē Lietuvas pilsētā Palangā, kur uzrunās Baltijas Asamblejas parlamentārā semināra „Baltijas balss Eiropas Savienībā - vai pietiekami stipra?” dalībniekus.

Pasākumu atklās visu trīs Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētajas. S.Āboltiņai plānotas arī neformālas tikšanās gan ar Lietuvas parlamenta priekšsēdētāju Irenu Degutieni (Irena Degutienė), gan Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmu (Ene Ergma), lai pārspriestu aktuālos reģionālās sadarbības un Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības jautājumus.

Semināra ietvaros Baltijas valstu parlamentu deputāti diskutēs par Baltijas valstu ieguldījumu, panākumiem un izaicinājumiem ES politikas veidošanā un institūciju darbā. Sesijas gaitā parlamentārieši analizēs arī Baltijas valstu parlamentu un valdību sadarbību ES lēmumu pieņemšanas procesā.

Tāpat semināra laikā Baltijas valstu parlamentārieši diskutēs, kā sekmēt nacionālo un reģionālo interešu aizstāvību ES, izveidojot efektīvas ES līmeņa reģionālās interešu grupas.

Saeimu pasākumā pārstāvēs Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas priekšsēdētājs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī delegācijas loceklis Kārlis Eņģelis (ZRP) un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš (Vienotība), kuri iepazīstinās kolēģus ar Latvijas pieredzi un skatījumu uz semināra dienaskārtības jautājumiem.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 17.aprīlī
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:10  Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde