Saeimas deputāti Lielajā talkā sakops dabas teritorijas visā Latvijā

(20.04.2012.)

Saeimas deputāti sestdien, 21.aprīlī, piedalīsies Lielajā talkā un sakops dabas teritorijas dažādās Latvijas vietās. Deputāti ar kolēģiem un ģimenēm talkos gan galvaspilsētā, gan ārpus tās.

„Saskaņas centrs” frakcijas deputāti piedalīsies Bērnu slimnīcas teritorijas Rīgā, Vienības gatvē un Mežaparka sakopšanas darbos.

Zatlera reformu partijas frakcijas deputāti talkos Kokneses pilsdrupās, sakopjot Daugavas krastu un dabas takas.

Sestdienas rīta cēlienu frakcijas „Vienotība” deputāti pavadīs, sakopjot Pļavnieku mežu netālu no Akadēmiķa Mstislava Keldiša un Ulbrokas ielu krustojuma. Ap pusdienas laiku kopā ar premjeru talkošanas vietā deputāti stādīs kociņus, veidojot simbolisku izaugsmes dārzu.  

Vairākās vietās Latvijā talkos arī Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” frakcijas deputāti. Viņi piedalīsies talkās Brīvdabas muzejā, Jaunciemā, Ogrē pie pieminekļa latviešu strēlniekiem Daugavas krastā, mežā pie Inčukalna karjera, Saulkrastos jūras krastā uz ziemeļiem no Baltās kāpas, Ventspilī, Daugavpilī, Liepājā, Siguldā Gaujas Nacionālajā parkā, Bikstu pagastā lielās piemiņas birzs stādīšanā un Gaujas krasta sakopšanā Burtnieku novadā.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti Lielajā talkā sakops Ķīšezera krastmalu, Saulesdārza parku un Mārupītes krastus. ZZS deputāti arī piedalīsies Ogres ielejas dabas parka sakopšanā, talkos Jaunpiebalgas brāļu kapos, Plieņciemā, kā arī Ventspilī kopā ar augstskolas studentiem. 

Tāpat Saeimas deputāti un darbinieki arī šogad 3.maijā piedalīsies ikgadējā Saeimas pavasara talkā, kas ir simboliska dāvana Latvijai pirms Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas dienas. Godinot Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes piemiņu, deputāti un darbinieki sakops viņa dzimto māju „Auči” apkārtni.
Pavasara talka ir Saeimas tradīcija, ko iedibināja bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis, kad 2007.gada pavasarī Saeimas deputāti un darbinieki atjaunoja rudens vētrās izpostīto Jūrmalas kāpu aizsargjoslu.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt