Pieprasījumu komisija neatbalsta pieprasījumu par Visaginas AES finansēšanu

(25.01.2012.)

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien, 25.janvārī, neatbalstīja pieprasījumu Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim „Par Latvijas līdzdalību Visaginas AES būvniecības finansēšanā”.

Kā norāda Pieprasījumu komisijas priekšsēdētājs Romualds Ražuks: „Komisija šo pieprasījumu noraidīja, uzskatot, ka Ekonomikas ministrijas un valdības veiktā darbība pašreizējā posmā, kad vēl nav pieņemts galīgais lēmums par Latvijas līdzdalību Visaginas AES būvniecībā, ir adekvāta un atbilstoša projekta attīstības fāzei”.

„Situācija ir tāda, ka šis objekts atrodas citas valsts teritorijā, ir veiktas visas Eiropas Savienības ekspertīzes un faktiski jau ir izsniegta būvatļauja šim objektam, un Latvijā mēs nevaram kaut kādā veidā aizliegt vai apturēt atomelektrostacijas celtniecību. Jautājums ir – vai mums ir izdevīgi piedalīties, lai kompensētu iztrūkstošās enerģijas jaudas?” piebilst R.Ražuks.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, ne mazāk kā desmit deputāti var rakstveidā iesniegt pieprasījumus Ministru kabineta locekļiem. Par pieprasījuma pieņemšanu vai noraidīšanu lemj Saeima.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā