Saeimas priekšsēdētāja izsaka visdziļāko līdzjūtību Čehijas tautai, Vāclavu Havelu zaudējot

(18.12.2011.)

Latvijas parlamenta vārdā Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa svētdien, 18.decembrī, izteikusi visdziļāko līdzjūtību Čehijas tautai saistībā ar Vāclava Havela nāvi. S.Āboltiņa nosūtījusi līdzjūtības vēstules Čehijas Republikas parlamenta Senāta priekšsēdētājam Milanam Šteham (Milan Štěch) un Deputātu palātas priekšsēdētājai Miroslavai Nemcovai (Miroslava Nemcova).

„Šī ir skumja diena jebkuram eiropietim. Sēru brīdis ikvienam, kurš jebkad ir cīnījies par brīvību, demokrātiju un cilvēktiesību ievērošanu,” līdzjūtības vēstulēs uzsver Saeimas priekšsēdētāja. „Vāclavs Havels bija izcila personība. Viņš deva iedvesmu cilvēkiem, kuri mūsu valstīs gadu desmitiem dzīvoja komunistiskā režīma jūgā.”

„Viņa literārā darbība, runas un sabiedriskā aktivitāte ietekmēja notikumus, kuri noveda pie Dzelzs priekškara krišanas un kardināli izmainīja mūsu reģiona vēstures gaitu. Vāclava Havela prezidentūras laikā Čehija piedzīvoja vēsturiskas izmaiņas, kuru rezultātā Čehija kļuva par pilntiesīgu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti,” atzīmē S.Āboltiņa.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt