Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sāk uzklausīt NEPLP locekļu kandidātus

(09.12.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti piektdien, 9.decembrī, uzklausīja pirmos deviņus kandidātus, kas pretendē uz Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatu.

Komisijai savu redzējumu par to, kas NEPLP būtu jāizdara nākamo piecu gadu laikā un kā ieceres realizēt, sniedza Ligita Azovska, Māris Bērziņš, Dace Buceniece, Ainārs Dimants, Aija Dulevska, Māra Eglīte, Gints Grūbe, Edvīns Inkēns un Dārija Juškeviča.

Iztaujājot pretendentus, deputātus interesēja, kā pretendenti vērtē līdzšinējo NEPLP darbu elektronisko mediju uzraudzībā un komunikācijā ar sabiedrību un kas būtu jāuzlabo tās darbā. Tāpat deputāti vēlējās noskaidrot pretendentu viedokli par vienota sabiedriskā medija izveidi un nacionālās informatīvās telpas stiprināšanu, kā arī vērtējums par TV3 un LNT plāniem atteikties no dalības bezmaksas apraidē.

Kopumā darbam NEPLP pieteicies 41 pretendents, un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija nākamos 12 NEPLP locekļu kandidātus uzklausīs pirmdien, 12.decembrī, komisijas sēdē, kas notiks pulksten 9.00, 403.telpā, Jēkaba ielā 16.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu NEPLP locekļu kandidātus apstiprināšanai Saeimā, konsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, izvirza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Padomes sastāvu uz pieciem gadiem apstiprina Saeima, un locekļus var ievēlēt atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā