Saeimas komisija ar tiesībsargu pārrunā elektroenerģijas tarifu noteikšanas procesu

(15.11.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 15.novembrī, tikās ar tiesībsargu Juri Jansonu, lai iepazītos ar aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem tiesībsarga darbā. Viens no jautājumiem, kura izskatīšanai pievērsās komisijas deputāti, bija Tiesībsarga biroja atzinums par AS „Latvenergo” elektroenerģijas tarifu noteikšanas procesu.

Iepazīstinot deputātus ar Tiesībsarga biroja viedokli par elektroenerģijas tarifu noteikšanas procesu, tiesībsargs J.Jansons atzina, ka ziņojums sagatavots, ņemot vērā publiski pieejamo informāciju. Tiesībsarga birojam bija svarīgi izvērtēt sabiedrības informētību un izpratni par elektroenerģijas tarifu noteikšanas procesu un apstiprinātajām tarifu izmaiņām. Situācijas detalizētākai izpratnei tiesībsargs plāno iepazīties ar Sabiedriskā pakalpojumu regulēšanas komisijas sniegto informāciju un sagatavot plašāku ziņojumu.

„Pēc padziļināta atzinuma saņemšanas komisijas deputāti var atkārtoti izskatīt tiesībsarga argumentus, lai sekotu, kā attīstās šis sabiedrībai svarīgais jautājums,” norādīja I. Mūrniece.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā