Saeimas Budžeta komisija izveido divas apakškomisijas

(01.11.2011.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 1.novembrī, izveidoja Nodokļu politikas apakškomisiju un Demogrāfisko lietu apakškomisiju un ievēlēja to vadību.

Nodokļu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja amatā šodien tika ievēlēts deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP), bet apakškomisijas sekretāra amatā - Jānis Reirs (Vienotība). Apakškomisijā strādās arī deputāti Uldis Augulis (ZZS), Dzintars Kudums (VL-TB/LNNK), Jānis Lāčplēsis (Vienotība), Jānis Ozoliņš (ZRP), Jānis Upenieks un Jānis Vucāns (ZZS).

Jaunievēlētais apakškomisijas priekšsēdētājs V.Dombrovskis akcentēja, ka „apakškomisijas prioritātes būs nodokļu reformas jautājumi un cīņa ar ēnu ekonomiku, kā arī aktualitātes nodokļu politikā”. Savukārt apakškomisijas sekretārs J.Reirs rosināja visus nodokļu likumprojektus vispirms apspriest un izanalizēt Nodokļu politikas apakškomisijā un tikai pēc tam virzīt izskatīšanai atbildīgajā Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Savukārt Demogrāfijas lietu apakškomisijas pirmajā sēdē par apakškomisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), bet par apakškomisijas sekretāri – Iveta Grigule (ZZS). Apakškomisijā darbosies arī Ilona Jurševska (ZZS), Dzintars Kudums (VL-TB/LNNK), Jānis Ozoliņš (ZRP), Inguna Rībena (Vienotība) un Elīna Siliņa. 

Kā apakškomisijas darba vadlīniju I.Parādnieks minēja „nepieciešamību nekavējoši rast radošu, ekonomisku un finansiālu risinājumu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai”, bet I.Grigule apliecināja, ka šie jautājumi apakškomisijā tiks skatīti valsts budžeta kontekstā. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde