Tautsaimniecības komisija lemj par 10.Saeimā nepabeigto likumprojektu pārņemšanu

(26.10.2011.)


Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 26.oktobrī, vienojās turpināt darbu ar vairākiem likumprojektiem, kuru izskatīšana netika pabeigta 10.Saeimas laikā.

Šodienas komisijas sēdē deputāti nolēma tālāk virzīt grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz transportlīdzekļu vadītājiem pienākumu robežsardzei uzrādīt dokumentus visā valsts teritorijā. Patlaban pienākums transportlīdzekli apturēt pēc Valsts robežsardzes pieprasījuma ir tikai uz valsts robežas vai pierobežā. Valsts robežsardzei ir uzdevums ne tikai nodrošināt valsts robežas neaizskaramību un veikt robežkontroli, bet arī īstenot nelegālās imigrācijas apkarošanu visā valsts teritorijā.

Deputāti atbalstīja arī likumprojekta „Grozījumi Publisko iepirkumu likumā” pārņemšanu. Ar šīm izmaiņām plānots valsts un pašvaldību iepirkumos ieviest priekšrocības uzņēmējiem, kas nodarbina ieslodzījuma vietās esošas personas. Ja konkursā vairākiem pretendentiem ir vienāds novērtējums, tad uzvarētājs būs uzņēmējs, kas nodarbina ieslodzītos, skaidroja Tieslietu ministrijas pārstāve.

Komisijas deputāti vēl nelēma, vai 11.Saeimā jāturpina izskatīt izmaiņas Tūrisma likumā. Ar šiem likuma grozījumiem plānots ieviest kūrortpilsētas statusu. Šis ir pirmais solis kūrortu normatīvā regulējuma izstrādē, lai veicinātu Latvijas kūrortu un veselības tūrisma attīstību. Lai saņemtu kūrorta statusu, šī teritorija būs jānodrošina ar kūrortiestādēm un atbilstošu infrastruktūru, kā arī tajā jābūt pieejamiem un ir jāizmanto dabas dziednieciskie resursi.

Kūrorta statusa piešķiršana neparedz nodokļu atlaides, taču tas būs papildu garants investoriem un mārketinga arguments šīm pilsētām un teritorijām, skaidroja Ekonomikas ministrijas Tūrisma nodaļas vadītāja Marina Paņkova.

Komisija vēl nelēma arī par grozījumu Aizsargjoslu likumā tālāko virzību. Likumprojekts precizē normas vēja elektrostaciju darbības regulējumā. Tāpat tuvākajās sēdēs tiks skatīti vairāki citi komisijas pārziņā esošie likumprojekti, tostarp, jaunais Būvniecības likumprojekts un Atjaunojamās enerģijas likumprojekts. 

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, ja iepriekšējā Saeima savu pilnvaru laikā nav pabeigusi likumprojekta izskatīšanu, bet tas izskatīts vienā vai divos lasījumos, nākamā Saeima pēc Valsts prezidenta, Ministru kabineta, Saeimas komisijas vai ne mazāk kā piecu deputātu priekšlikuma savā pirmajā sesijā lemj, vai likumprojekta izskatīšana ir turpināma. Ja Saeima nolemj turpināt šāda likumprojekta izskatīšanu, tas tiek uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā.

11.Saeima varēs lemt par 67 likumprojektiem, kuru izskatīšana iepriekšējā parlamenta sasaukumā nav pabeigta.

Fotogrāfijas no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas 26.oktobra sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157627981356844/with/6282731730/
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt