Saeimā noslēdzas projekts „Portretu galerija”

(15.04.2011.)


Piektdien, 15.aprīlī, noslēdzās Saeimas un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas sadarbības projekts „Portretu galerija”, kura ietvaros mākslas skolas audzēkņi kopš marta sākuma Saeimas sēdēs zīmēja deputātu portretus un situāciju skices.

Sadarbības projekts topošajiem māksliniekiem ļauj attīstīt savas prasmes un vienlaikus sniedz ieskatu Saeimas darbā, savukārt deputātiem dod iespēju uz sevi paraudzīties ar jauno mākslinieku acīm.

Ikviens interesents ir aicināts apskatīt jauno mākslinieku darba procesa atspoguļojumu Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī Saeimas YouTube kanālā www.youtube.com/saeimaSAB un Flickr interneta vietnes profilā www.flickr.com/saeima.

Saeimai ar Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu izveidojusies cieša sadarbība. Piemēram, 2010.gada martā Saeimas namā tika atklāta skolas diplomdarbu izstāde, un pērnā gada novembrī Mazās Mākslas skolas audzēkņi pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas zīmēja Saeimas interjeru svētku rotā. Šie jauno mākslinieku darbi bija apskatāmi Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā.

Jauno mākslinieku darbs fotogrāfijās:
https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157626376896931/
Video par darba procesu:
https://www.youtube.com/user/SaeimaSAB#p/a/AD616F1923041440/0/hhkfocwLqc8
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā