Pārrunā Brīvprātīgā darba gada uzdevumus

(08.03.2011.)

Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisija otrdien, 8.martā, tikās ar Eiropas Brīvprātīgā darba gada aktivitāšu koordinatoriem, lai apspriestu brīvprātīgā darba mērķus, uzdevumus un nākotnes vīziju.

2011.gads visā Eiropā ir pasludināts par Brīvprātīgā darba gadu. „Tā ir ļoti laba iespēja atgādināt Latvijas iedzīvotājiem, tostarp jauniešiem, par iespēju palīdzēt citiem, iesaistoties brīvprātīgajā darbā. Šobrīd ir pāragri spriest par rezultātiem, jo darbs tikko aizsācies, taču jau rudenī aicināsim atbildīgās ministrijas pārstāvjus, lai secinātu, vai šo darbu varēs turpināt ilgtermiņā,” norāda apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji deputātus šodien informēja, ka Brīvprātīgā darba gada uzdevumi ir veikt brīvprātīgā darba sistēmas izpēti un analīzi, attīstīt brīvprātīgā darba īstenošanas atbalsta sistēmu un popularizēt brīvprātīgo darbu. Brīvprātīgajā darbā aicināti iesaistīties dažāda vecuma cilvēki, ne tikai jaunieši.

Brīvprātīgais darbs nākotnē varētu tikt traktēts arī kā pieredzes iegūšana kādā konkrētā jomā, saņemot par to apliecinājumu, pauda IZM Politikas koordinācijas departamenta direktore Dace Ratniece. Deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) aicināja, īstenojot aktivitātes, īpašu uzsvaru likt uz darba tikumu un morālā stimula pārākumu pār materiālo.

Katru gadu Eiropas Parlaments un Eiropas Komisija visā Eiropas Savienībā pasludina kopīgu tematisko gadu, lai pievērstu uzmanību kādam aktuālam jautājumam. 2011.gads ir pasludināts par Eiropas gadu brīvprātīgam darbam aktīvā pilsoniskuma veicināšanai. Tā aktivitāšu norisi Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu un jaunatnes apakškomisija plāno apspriest šī gada rudenī.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt