Saeimas priekšsēdētāja tiksies ar latviešu izcelsmes Zviedrijas parlamentārieti Antonu Ābeli

(03.03.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 4.martā, tiksies ar Zviedrijas Karalistes parlamenta latviešu izcelsmes deputātu Antonu Ābeli (Anton Abele).

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Latvijas un Zviedrijas divpusējās attiecības, tostarp parlamentu līmenī, Baltijas un Ziemeļvalstu politisko dialogu, kā arī abu valstu sadarbību kultūras un izglītības jomā. Sarunā piedalīsies arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Sagaidot viesi Latvijas parlamentā, S.Āboltiņa aicinās viņu apskatīt Saeimas namu, iepazīstinās ar Saeimas sēžu zāli un reprezentācijas telpām, kā arī pastāstīs par Saeimas ikdienas darbu. Zviedrijas parlamenta deputāts tiksies arī ar Saeimas deputātiem Edvardu Smiltēnu un Lolitu Čigāni. Tāpat viesim paredzēta viesošanās Latvijas Okupācijas muzejā un Brāļu kapu apmeklējums, kā arī tikšanās ar Rīgas Ekonomikas augstskolas vadību un Vecrīgas un Jūrmalas apskate. 

A.Ābele dzimis 1992.gadā, un patlaban ir jaunākais jebkad Zviedrijas parlamentā (Riksdāgā) ievēlētais deputāts. Riksdāgā A.Ābele ievēlēts pagājušajā gadā notikušajās vēlēšanās. 

Latviešu izcelsmes Zviedrijas parlamentārietis studē Stokholmas Ekonomikas augstskolā un ir jauniešu kustības pret vardarbību ielās iniciators. Viņa interešu lokā arī ir izglītības, darba tirgus un drošības jomas jautājumi, kā arī policijas un pilsoņu savstarpējās attiecības.

Saeimas priekšsēdētājas tikšanās ar A.Ābeli notiks piektdien, 4.martā, plkst.12.30.


Mediju ievērībai:
Tikšanās sākumā TV un foto iespēja. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus līdz plkst.12.25 aicinām pulcēties Saeimas nama Baltajā zālē Jēkaba ielā 11.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā