Dace Reinika: komunikācijā ar jauniešiem valsts pārvaldei aktīvāk jāizmanto e-vide

(01.03.2011.)

Komunikācijas iespējas e-vidē ir labs veids, kā valsts pārvaldei, pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām veidot ciešāku dialogu ar jauniešiem. To otrdien, 1.martā, pauda Saeimas Bērnu un jaunatnes lietu apakškomisijas priekšsēdētāja Dace Reinika, piedaloties tiešsaistes diskusijā „Aktīvais pilsoniskums caur e-prasmēm”.

Tiešsaistē diskutēja dalībnieki no Latvijas reģioniem, aptverot dažādu mērķauditoriju, tostarp jauniešus, jaunatnes darbiniekus un cilvēkus ar īpašām vajadzībām.  „Svarīgi, lai katram iedzīvotājam ir iespēja piekļūt e-videi, kā arī apgūt informācijas un saziņas tehnoloģiju prasmes. Tāpēc bija īpašs prieks uzzināt par jauniešiem, kuri brīvprātīgi māca datorprasmes tiem, kuri līdz šim datoru nav lietojuši,” pauda D.Reinika.

Viņa uzsvēra, ka, attīstoties modernajām tehnoloģijām, ir būtiski rūpēties arī par drošību e-vidē, jo īpaši domājot par bērniem un jauniešiem. Diskusijā uzsvērts, ka ir svarīgi turpināt attīstīt elektronisko pārvaldi un mudināt iedzīvotājus līdzdarboties e-vidē.

Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotās diskusijas mērķis bija rast izpratni sabiedrībā par aktīvo pilsoniskumu un sniegt uzskatāmu piemēru, kā valsts pārvalde var diskutēt ar dažāda vecuma un iespēju sabiedrības grupām, izmantojot informācijas un saziņas tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, kā arī sekmēt e-prasmju apgūšanu un pielietošanu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā