Saeimas Izglītības komisijas pārstāvis Ints Dālderis Berlīnē lasīs lekciju starptautiskā kultūras simpozijā

(18.02.2011.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāts Ints Dālderis 18.februārī Berlīnē uzstāsies ar lekciju un vadīs diskusiju starptautiskā simpozijā „Mākslas un mūzikas valoda. Mākslas izpausmju potenciāls starpkultūru barjeru pārvarēšanai”.

Starptautiskais simpozijs „Mākslas un mūzikas valoda” Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiek no 17. līdz 20.februārim, un konferences nolūks ir pētīt mākslas un mūzikas potenciālu neitrālas platformas izveidē, kas veicinātu kultūras vērtību apmaiņu. Konferencē piedalās dažādu valstu politiķi un diplomāti, par simpozija tematu referēs kinematogrāfijas, muzikoloģijas, kultūras antropoloģijas, mākslas vēstures un literatūrzinātnes eksperti.

„Kultūras diplomātijas institūts” ir viena no Eiropā lielākajām nevalstiskajām organizācijām, un tās nolūks ir sekmēt mijiedarbību starp kultūras, akadēmisko un profesionālo nozaru pārstāvjiem visā pasaulē. Institūta rīkotajos simpozijos regulāri piedalās dažādu valstu diplomāti, politiķi, augstskolu profesori un nozaru speciālisti. Simpozija lektoru vidū bijusi arī Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Simpozija rīkotājs – „Kultūras diplomātijas institūts” (Institute for Cultural Diplomacy) – Intu Dālderi dalībai konferencē uzrunājis, ņemot vērā viņa politiķa karjeru kultūras ministra amatā, kā arī darbību Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā. 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde