Saeimas apakškomisija: jāgroza Krimināllikums, lai varētu izskaust partiju „melnās kases”

(08.02.2011.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisija otrdien, 8.februārī, vienojās par nepieciešamību grozīt Krimināllikumu, kas ļautu sekmīgi vērsties pret politisko partiju nelikumīgu finansēšanu.

Apakškomisija lūgs Saeimas Juridiskās komisijas atzinumu, kādēļ šajā Saeimas sasaukumā netiek turpināts darbs pie 9.Saeimā nepieņemtajiem grozījumiem Krimināllikumā, kas noteiktu kriminālatbildību par pārkāpumiem politisko partiju vai apvienību finansēšanā.

„Uzskatām, ka šī likumprojekta aktualitāte joprojām nav mazinājusies, tādēļ vēlamies noskaidrot, kādēļ 10.Saeima neturpināja tā izskatīšanu,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs. „Grozījumiem stājoties spēkā, būtu iespējams izmantot arī operatīvās darbības metodes, lai atklātu partiju „melnās kases”.”

Nepieciešamības gadījumā Korupcijas novēršanas apakškomisija rosinās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju izskatīšanai Saeimā atkārtoti virzīt grozījumus Krimināllikumā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt