Saeimas deputāti rīt diskutēs par slimnīcu nākotni reģionos

(31.01.2011.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien,1.februārī, iztaujās atbildīgās amatpersonas par plānoto slimnīcu pārprofilēšanu reģionos un medicīnisko pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu.

Komisiju kopsēdē aicināts piedalīties veselības ministrs Juris Bārzdiņš un ministrijas augstākā ierēdniecība.

„Jau ilgāku laiku Veselības ministrija runā par reģionālo slimnīcu pārprofilēšanu, taču pašvaldības un sabiedrība aizvien tiek turētas neziņā par to, kur un kādus pakalpojumus gada otrajā pusē sniegs slimnīcas. Deputāti vēlas uzzināt, kādēļ vēl joprojām nav skaidrības par slimnīcu nākotni un vai pastāv komunikācijas problēmas starp ministriju, pašvaldībām un slimnīcu vadību,” norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, uzsverot, ka ministrijai slimnīcu reformas jāgatavo ciešā sadarbībā ar slimnīcām un pašvaldībām, kā arī ņemot vērā iedzīvotāju viedokli.

Sēdē aicināti piedalīties Veselības ministrijas, Latvijas Slimnīcu biedrības, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī vairāku pašvaldību un slimnīcu pārstāvji.

Komisiju kopsēde notiks otrdien, 1.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 11, Saeimas Sarkanajā zālē. 



Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt