Saeimas komisija vērtēs aizsardzības un iekšlietu nozaru nākamā gada budžetu

(07.12.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 8.decembrī, vērtēs, vai 2011.gada valsts budžeta projektā bruņotajiem spēkiem un tiesībsargājošajām iestādēm plānots piešķirt pietiekamu finansējumu, lai pildītu savas pamatfunkcijas.  

„Vēlamies pārliecināties, ka jaunajā budžetā netiks samazinātas algas karavīriem, policistiem, ugunsdzēsējiem, prokuroriem un citiem ikdienas darba veicējiem,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. „Šis jautājums ir prioritārs un nākamā gada budžetu atbalstīsim, ja atbildīgie ministri mūs pārliecinās, ka reālā darba veicējiem, kuri bieži vien riskē pat ar savām dzīvībām, algas paliks iepriekšējā līmenī.”

Uz komisijas sēdi aicināti aizsardzības ministrs Artis Pabriks, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, kā arī pārstāvji no Ģenerālprokuratūras, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 8.decembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā