Par glābēju maldināšanu paredz sodu arī juridiskajām personām

(07.12.2010.)

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 7.decembrī, pirms otrā lasījuma atbalstīja izmaiņas Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas arī juridiskajām personām paredz administratīvo atbildību par nepamatotu speciālo dienestu izsaukšanu un tāda notikuma inscenēšanu, uz kuru jāreaģē speciālajiem dienestiem.

Nepieciešamība paredzēt sodu arī juridiskajām personām aktualizējusies pēc meteorīta nokrišanas inscenēšanas Mazsalacā, kā rezultātā ugunsdzēsēji un policisti tika iesaistīti reaģēšanā uz nepatiesu notikumu, norāda likumprojekta autori.

Likuma grozījumi par ugunsdzēsēju un glābēju, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu paredz sodu juridiskajām personām no 100 līdz 1000 latiem. Fiziskajām personām sods paliks līdzšinējā apmērā – 25 lati.

Jaunajā likuma redakcijā paredzēts sods arī par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā speciālie dienesti ir iesaistīti reaģēšanā un šādu informāciju vai notikumu. Naudas sods fiziskajām personām paredzēts no 25 līdz 125 latiem, bet juridiskajām personām – no 500 līdz 5000 latu. 

Par šiem Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumiem divos lasījumos vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt