Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju vadīs Vitauts Staņa

(09.11.2010.)

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 9.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēja Vitautu Staņu.

Vitauts Staņa 10.Saeimā ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Sergejs Dolgopolovs (SC), bet par komisijas sekretāri Lolita Čigāne (Vienotība). Komisijā strādās arī deputāti Dzintars Ābiķis (Vienotība), Rihards Eigims (ZZS), Rasma Kārkliņa (Vienotība), Igors Meļņikovs (SC), Juris Silovs (SC) un Edgars Zalāns (PLL).
 
Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt