Publisko izdevumu un revīzijas komisiju vadīs Andris Bērziņš (ZZS/Zemgale)

(08.11.2010.)

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti pirmdien, 8.novembrī, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Andri Bērziņu, kurš 10.Saeimā ievēlēts Zemgales vēlēšanu apgabalā no Zaļo uz Zemnieku savienības saraksta.

Par A.Bērziņa kandidatūru šajā amatā balsoja 15 deputāti, pret nebalsoja neviens, bet 1 - atturējās.

A.Bērziņš strādājis arī iepriekšējos trīs Saeimas sasaukumos. A.Bērziņš Publisko izdevumu un revīzijas komisiju vadījis arī 9.Saeimas laikā. Tāpat viņš bija Sociālo un darba lietu komisijas sekretārs, kā arī strādāja vairākās apakškomisijās un deputātu grupās sadarbībai ar citu valstu parlamentiem.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru tika ievēlēts Dzintars Ābiķis (Vienotība), savukārt par sekretāru - Aleksejs Burunovs (SC). Komisijā tāpat darbosies Aija Barča (ZZS), Andris Buiķis (Vienotība), Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Lolita Čigāne (Vienotība), Ainars Latkovskis (Vienotība), Ingmārs Līdaka (ZZS), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Ņikita Ņikiforovs (SC), Raimonds Rubiks (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC), Rita Strode (PLL), Kārlis Šadurskis (Vienotība), Jānis Tutins (SC), Edgars Zalāns (PLL) un Didzis Zemmers (ZZS).

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. Valsts kontroles auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu. Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde