Saeima pieņem jauno Informācijas tehnoloģiju drošības likumu

(28.10.2010.)

Saeima ceturtdien, 28.oktobrī trešajā galīgajā lasījumā atbalstīja jauno Informācijas tehnoloģiju drošības likumu. Par likuma pieņemšanu balsoja 79 deputāti, neviens nebija pret un neviens neatturējās. 

Saskaņā ar likumu Latvijā par galveno kiberdrošības iestādi jeb informācijas tehnoloģiju incidentu drošības institūciju tiks noteikts Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts.

Kiberdrošības iestāde novērsīs informācijas tehnoloģiju drošības incidentus, to sekas vai arī koordinēs to novēršanu un uzturēs vienotu atainojumu par notikumiem elektroniskās informācijas telpā. Institūcija uzturēs aktuālo informācijas tehnoloģiju drošības risku datubāzi un veiks pētniecisko darbu, kā arī organizēs izglītojošus pasākumus un apmācību informācijas tehnoloģiju drošības jomā. Tāpat tā sniegs atbalstu noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanā un nodrošinās Valsts policijai piekļuvi vienotajam atainojumam par notikumiem elektroniskās informācijas telpā.

Jaunā Informācijas tehnoloģiju drošības likuma mērķis ir uzlabot informācijas tehnoloģiju drošību, nosakot tās organizācijas svarīgākās prasības, lai garantētu tādu būtisku pakalpojumu saņemšanu, kuru sniegšanai tiek izmantotas informācijas tehnoloģijas.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt