Saeima jau gadu sociālajos medijos

(22.10.2010.)

Jau vairāk nekā gadu Saeima, informējot par parlamenta darbu un aktualitātēm, aktīvi izmanto sociālos medijus Twitter, YouTube un Flickr

Mikroblogu vietnē Twitter Saeimas konts „Jekaba11” izveidots pagājušā gada septembrī un ātri ieguvis plašu sabiedrības interesi. Vairāk nekā 1700 sekotāju vidū ir gan privātpersonas un nevalstiskās organizācijas, gan plašsaziņas līdzekļi un valsts un pašvaldību iestādes.

Šajā interneta vietnē var uzzināt par parlamenta sēdēs pieņemtajiem likumiem, sekot Saeimas komisiju darbam un iepazīties ar parlamenta nākamās dienas darba aktualitātēm. Saeimas Twitter interneta vietnes adrese ir www.twitter.com/jekaba11.

Twitter izmantošana sniegusi jaunu iespēju ātri un operatīvi informēt par Saeimas darba aktualitātēm, uzrunājot arī to sabiedrības daļu, tostarp jauniešus, kas ikdienā salīdzinoši mazāk izmanto tradicionālos medijus. Ne mazāk būtiski, ka Twitter var ērtā veidā sekot līdzi sabiedrības aktualitātēm un dažādiem viedokļiem.

Savukārt Saeimas YouTube video kanālā www.youtube.com/SaeimaSAB ievietoti video par deputātu darbu Saeimas sēdēs un komisijās, ārvalstu amatpersonu un delegāciju vizītēm Saeimā un citiem ar parlamenta darbu saistītiem notikumiem. Kopš pagājušā gada oktobra ievietoti 158 video, kas apskatīti gandrīz 20 tūkstošus reižu.

Vislielāko interesi izraisījis video par Saeimas 4.maija svinīgo sēdi, kas skatīts vairāk nekā 5000 reižu. Tāpat daudz reizes skatīti arī video par atvērto durvju dienu Saeimā, jauno basketbolistu apbalvošanu un Ēnu dienu.  

Saeimas darbam iespējams sekot līdzi arī interneta vietnē Flickr, kur ikvienam ir iespēja aplūkot un lejuplādēt fotogrāfijas par Saeimas darbu. Līdztekus fotogrāfijām no Saeimas sēdēm un diplomātiskajām vizītēm vietnē www.flickr.com/saeima pieejami arī Saeimas ēku un interjeru fotoattēli, kā arī Saeimas deputātu attēlu galerijas.

Kopš augusta parlamenta Flickr konts ir kļuvis pārskatāmāks un ērtāks lietošanai. Fotogrāfijas tiek organizētas ne tikai galerijās, bet arī kolekcijās, lai ikvienam vietnes apmeklētājam būtu ērtāk atrast tieši sev interesējošas bildes. Pavisam izveidotas 10 kolekcijas: Saeimas priekšsēdētāji, Saeimas Prezidijs, Saeimas deputāti, Saeimas sēdes, darbs komisijās, vizītes, tikšanās, pasākumi, NATO Parlamentārā Asambleja un Saeimas ēkas arhitektūra.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt