Saeimas komisija galīgajā lasījumā skatīs Informācijas tehnoloģiju drošības likumu

(19.10.2010.)

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 20.oktobrī, trešajam lasījumam turpinās skatīt jauno Informācijas tehnoloģiju drošības likumu, lemjot arī par jaunās kiberdrošību pārraugošās institūcijas funkciju pildītāju.  

Komisija iepriekš bija atlikusi likuma skatīšanu galīgajam lasījumam, jo no atbildīgajām institūcijām tika saņemti pretrunīgi viedokļi par to, kam ar likumu vajadzētu uzticēt informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas funkcijas. Satiksmes ministrija tās rosināja uzticēt Elektronisko sakaru direkcijai, savukārt Satversmes aizsardzības birojs piedāvāja Latvijas Universitātes Matemātikas un informācijas institūtu.

Komisija par šo jautājumu lūdza valdības viedokli, kā arī izveidoja darba grupu ar iesaistīto ministriju, institūciju un nevalstisko organizāciju piedalīšanos, lai spriestu, kāda būs topošā likuma vieta informācijas apriti regulējošo normatīvo aktu sistēmā.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde notiks trešdien, 20.oktobrī, plkst. 9.00 Jēkaba ielā 16, 408.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt