Saeimas komisija: arī turpmāk parlamentam jāuzrauga valsts stratēģiskās attīstības plānu izpilde

(05.10.2010.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien, 5.oktobrī, pēc Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētāja Māra Kučinska uzklausīšanas atzina, ka arī nākamajā sasaukumā būtu jāveic parlamentārā kontrole pār stratēģiskās attīstības plānu izstrādi un realizāciju.

„Nacionālā attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisija, kas tika izveidota kā Nākotnes attīstības apakškomisija, pilnveidojot valsts stratēģiskās attīstības plānus, ir paveikusi būtisku darbu. Lai arī turpmāk tiktu nodrošināta parlamentārā kontrole, ir svarīgi izpildīt parlamenta lēmumu, kas nosaka, ka Saeimas pilnvaru laikā valdībai ir pienākums divas reizes ziņot par valsts ilgtspējīgu attīstību un virzību uz izvirzīto mērķu sasniegšanu,” pauž komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Arī komisijas deputāts Dzintars Ābiķis atzina, ka apakškomisijas izveide sevi attaisnojusi, un arī turpmāk parlamentam jāuzrauga, lai valdība un ministrijas savā darbā ievērotu stratēģiskās attīstības dokumentus.

Savukārt Nacionālās attīstības plāna īstenošanas uzraudzības apakškomisijas priekšsēdētājs M.Kučinskis uzsvēra, ka patlaban svarīgākais uzdevums ir panākt, lai izstrādātie plāni tiktu sasaistīti ar atbilstošu finansējumu. „Par to esam diskutējuši gan komisiju sēdēs, gan Saeimas priekšsēdētāja vadītājā darba grupā, un jādara viss iespējas, lai attīstības plānos noteiktās prioritātes tiktu saistītas ar valsts budžetu,” norādīja M.Kučinskis.

Saeimas deputāti tāpat uzsvēra nepieciešamību veidot atsevišķu komisiju. „Ja budžets to ļaus, 10.Saeimai būtu jāizvērtē iespēja izveidot pastāvīgu komisiju, kas uzraudzītu valsts stratēģisko mērķu izpildi,” uzsvēra J.Strazdiņš.

 

Saeimas Preses dienests 

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta