Baltija Asambleja pasniegs balvu arī par sasniegumiem inovāciju jomā

(16.09.2010.)

Baltijas Asambleja (BA) sadarbībā ar Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociāciju no nākamā gada pasniegs balvu par sasniegumiem inovāciju jomā. Ar jaunās Baltijas Inovāciju balvas ideju un mērķi ceturtdien, 16.septembrī, Baltijas konferencē „Baltic Dynamics 2010” iepazīstināja Baltijas Asamblejas prezidente Ērika Zommere.

Paredzēts, ka no 2011.gada Baltijas balva inovācijā tiks pasniegta inovatīvākajam uzņēmumam Baltijas valstīs par ekonomiski veiksmīga produkta vai pakalpojuma izgudrojumu. „Šīs balvas pasniegšanas mērķis ir demonstrēt atbalstu un interesi par Latvijā, Igaunijā un Lietuvā radītajiem sasniegumiem inovāciju un tehnoloģiju jomā, tādējādi arī stiprinot Baltijas valstu sadarbību inovatīvo izgudrojumu vidē,” pauž BA prezidente.

Ideja par jaunās balvas dibināšanu radās Baltijas zinātnes parku un inovācijas centru asociācijai sadarbībā ar Baltijas Asambleju, un jau 23.oktobrī Baltijas Asamblejas 29.sesijā Rīgā tiks oficiāli parakstīts abu organizāciju saprašanās memorands par jaunas balvas ieviešanu, informē Ē.Zommere.

Jau tradicionāli BA balvas tiek pasniegtas literatūrā, mākslā un zinātnē. Šīs balvas ir nodibinātas, lai sekmētu literatūras, mākslas un zinātnes attīstību Baltijas valstīs un novērtētu izcilākos sasniegumu minētajās jomās.

Informācija par Baltijas Asambleju:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes, kā risināti BA dienaskārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

2010.gadā BA prezidējošās valsts funkcijas veic Latvija, un tās prezidente šajā laikā ir Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Ērika Zommere.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta