Tautsaimniecības komisija atbalsta akcīzes nodokļa nepiemērošanu dabasgāzei

(04.08.2010.)

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 4.augustā, galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus likumā „Par akcīzes nodokli”, paredzot līdz 2014.gadam dabasgāzei nepiemērot akcīzes nodokli.

„Sagaidāmais gāzes cenu kāpums ir dramatisks, tāpēc šajā brīdī valstij būtu jāatsakās no iepriekš iecerētās akcīzes nodokļa piemērošanas dabasgāzei,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Lai cerētu uz veiksmīgu sarunu rezultātu ar kompāniju Gazprom par gāzes cenu samazinājumu, arī Latvijai jāparāda labā griba, atsakoties no nodokļa, kas jūtami paaugstina cenu, teica komisijas deputāts Vitālijs Aizbalts (LPP/LC).

Atbalstu akcīzes nodokļa samazināšanai šodienas komisijas sēdē pauda Latvijas Lielo pilsētu asociācijas un Latvijas siltumuzņēmumu asociācijas pārstāvji. Komisija neatbalstīja priekšlikumu akcīzes nodokli samazināt uz pusi.

Likuma izmaiņas plānots kā steidzamas skatīt tuvākajā Saeimas ārkārtas sēdē.

Plānots, ka likuma izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas. Akcīzes nodoklis, kas būs iekasēts līdz likuma stāšanās brīdim, tiks atmaksāts. Atmaksas kārtību noteiks Ministru kabinets.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt