Moldovas parlamenta darbinieki iepazīsies ar Saeimas darba organizāciju

(30.07.2010.)
No 1. līdz 5.augustam mācību vizītē Saeimā uzturēsies Moldovas parlamenta kancelejas darbinieki, kuri iepazīs Saeimas Kancelejas darba specifiku, ikdienā nodrošinot parlamenta darbu. Vizītes mērķis ir uzlabot Moldovas parlamenta administrācijas kapacitāti, attīstīt cilvēkresursus un infrastruktūru.   

Moldovas parlamenta darbiniekiem paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Andri Bērziņu un Eiropas lietu komisijas deputātiem, kā arī Saeimas Kancelejas un tās struktūrvienību vadību. 

Mūsu parlamenta viesi iepazīs Saeimas Kancelejas struktūru, darba plānošanu, gada budžeta plānošanu un finanšu auditu, personālvadību un atalgojuma sistēmu, informācijas tehnoloģiju lomu parlamenta darba nodrošināšanā, Apmeklētāju un informācijas centra un citu Saeimas struktūrvienību ikdienas darbu. 

Viesi no Moldovas uzzinās, kā Saeima īsteno parlamentāro kontroli pār valdības darbu, kā notiek sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, kā tiek īstenota starpparlamentu sadarbība, kā arī iepazīsies ar Saeimas pieredzi eirointegrācijas procesā. 

Moldova ir viena no Latvijas prioritārajām attīstības sadarbības valstīm. Saeima līdz šim ir sadarbojusies arī ar citiem Austrumu partnerības valstu parlamentiem. Aktīva pieredzes apmaiņa ir izveidojusies ar Gruzijas parlamentu, kas no mums pārņēmis pieredzi sabiedrības informēšanas jomā, kā arī Ukrainas parlamentu, kam patlaban ir svarīgi uzlabot parlamentāro kontroli eirointegrācijas jomā.  

Moldovas parlamenta darbinieki Latvijā ieradīsies ANO Attīstības programmas projekta ietvaros. 


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā