Saeimas deputātu grupas priekšsēdētājs un Apvienotās Karalistes vēstnieks viesosies Rūjienā

(20.07.2010.)
Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Endrjū Sopers (Andrew Soper) trešdien, 21.jūlijā, viesosies Rūjienā. 

Vizītes laikā deputātu grupas priekšsēdētājs un Apvienotās Karalistes vēstnieks apmeklēs Rūjienas izstāžu zāli un noklausīsies stāstījumā par rūjienieti, vienu no ievērojamākajiem Latvijas diplomātiem Kārli Reinholdu Zariņu. K.R.Zariņš  savas 44 dzīves gadus veltījis ārlietu dienestam; viņš līdz mūža beigām vadīja diplomātisko un konsulāro dienestu ārvalstīs, tostarp kā sūtnis Londonā. 

Amatpersonas tiksies arī ar Rūjienas domes priekšsēdētāju Gunti Gladkinu, kā arī apmeklēs Rūjienas jauniešu dienas centru, SIA „Rūjienas saldējums” un zemnieku saimniecību „Kalnmesteri”.

Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Apvienotās Karalistes parlamentu Saeimā dibināta 1996.gada 30.janvārī. Apvienotā Karaliste bija pirmā valsts, kas Latvijas neatkarību de facto atzina 1918.gada 11.novembrī, savukārt 1921.gada 26.janvārī - atzina Latviju de iure. 


Saeimas Preses dienests
Piektdien, 29.martā