Maijā pieaudzis Saeimas apmeklētāju skaits

(10.06.2010.)

Maijā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā vērsušās 187 personas, kas ir lielākais apmeklētāju skaits šogad. To ceturtdien, 10.jūnijā, izskatot Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja sagatavoto darba pārskatu par maija mēnesi, noskaidroja Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti.

Lielākā daļa apmeklētāju uz parlamentu bija nākuši, lai saņemtu uzziņas un informāciju par Saeimas darbu, bet vairāk nekā 70 - lai tiktos ar Saeimas deputātiem un  amatpersonām.

Arī uz Saeimas informatīvo tālruni iedzīvotāji šogad visvairāk zvanījuši maijā - saņemti 146 zvani. Pagājušajā mēnesī iedzīvotāji pastiprināti interesējušies par NATO Parlamentārās Asamblejas Rīgas sesijas norisi.

Maijā Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā kopumā saņemts 461 iesniegums. Iedzīvotāji iesnieguši 217 priekšlikumus likumdošanas jautājumos, savukārt 86 iesniegumos pausts viedoklis par Saeimas darbu. Vairākas nevalstiskās organizācijas iesniegušas priekšlikumus likumu grozījumiem, piemēram, Latvijas Nodokļu maksātāju tiesību asociācija iesniedza ierosinājumus izmaiņām iedzīvotāju ienākuma nodoklī, savukārt kāda privātpersona rosināja atļaut mātēm, kuras audzina bērnus invalīdus, pēc dzīvesbiedra nāves saņemt viņa pensiju.

Salīdzinoši daudz iesniegumu - 24 - saņemti par likumprojektu „Elektronisko mediju likums”. Saņemts arī farmācijas nozares pārstāvju viedoklis par Farmācijas likuma normām, kas skar aptieku īpašumtiesības - šo iesniegumu bija parakstījušas 1090 personas.

Visvairāk iesniegumu - 214 - saņemts pa pastu, 204 iesniegti personīgi, 43 saņemti pa e-pastu.

Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrs atrodas Rīgā, Jēkaba ielā 16 (ieeja no Trokšņu ielas). Tas pieņem apmeklētājus katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 16.30. Lai iekļūtu centrā, nav nepieciešama caurlaide. Uzziņas iespējams saņemt ne tikai klātienē, bet arī pa Saeimas informatīvo tālruni 67087321 un e-pastu info@saeima.lv.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt