Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un ASV vēstniece atskatās uz NATO PA Rīgas sesijas norisi (foto)

(08.06.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Rīgas sesija noritēja organizatoriski un saturiski augstā līmenī, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, otrdien, 8.jūnijā apliecināja Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā Džūdija Gārbere (Judith Garber).

Pārrunājot NATO PA pavasara sesijas norisi, Dž.Gārbere ASV delegācijas vārdā pateicās par tās rīkošanu. „Rīgas sesijas organizācija bija lieliska. Mūsu delegācija bija ļoti apmierināta ar dalību šajā pasākumā,” atzina ASV vēstniece.

G.Daudze savukārt atzinīgi novērtēja iespēju Parlamentārās Asamblejas laikā pārrunāt būtiskus reģionālās un globālās politikas jautājumus ar NATO Parlamentārās Asamblejas prezidentu, demokrātu kongresmeni Džonu Teneru (John Tanner).

„Mēs augstu novērtējam ASV parlamenta delegācijas dalību Parlamentārajā Asamblejā Rīgā. Man ir patiess gandarījums, ka par pasākumu, kura organizēšanā ieguldījām lielu darbu, tiek saņemts daudz pozitīvu atsauksmju,” teica G.Daudze.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāta Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju darba vizīte ASV, kuras laikā šo valstu parlamentu vadītāji apmeklēja ASV Kongresu un tikās ar ietekmīgām ASV amatpersonām, tai skaitā ASV Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi (Nancy Pelosi).

„Šī vizīte apliecināja gan Baltijas valstu un Ziemeļvalstu labo parlamentārās sadarbības līmeni, gan arī to, cik lielu nozīmi mūsu reģiona valstis velta transatlantisko attiecību veidošanai ar ASV,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624105578549/
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/nh60xtxS2n8
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt