Pirmdien NATO PA sesijā tiksies alianses parlamentu delegāciju vadītāji

(30.05.2010.)

NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Rīgas sesijas ceturtā diena - 31.maijs - sāksies ar NATO Vadošās komitejas locekļu kopējo fotografēšanos. Uzreiz pēc tam plānota NATO PA Vadošās komitejas sēde.

NATO PA Vadošajā komitejā tiekas 28 NATO dalībvalstu delegāciju vadītāji, NATO PA prezidents un viceprezidenti, kā arī piecu NATO PA nozaru komiteju priekšsēdētāji.

Pēc Vadošās komitejas tikšanās notiks NATO - Krievijas parlamentārās komitejas sanāksme. Pēc tam tās dalībnieki tiksies ar preses pārstāvjiem.

Savukārt pusdienlaikā Jēkaba laukumā Rīgā tiks atklāta puķu dobe ar NATO PA Rīgas sesijas simboliku. Tā būs dāvana rīdziniekiem un simbolisks atgādinājums par Rīgā notikušo parlamentāriešu sanāksmi. Puķu dobes atklāšanā uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un NATO PA prezidents Džons Teners (John Tanner).

Pēcpusdienā NATO PA sesijas dalībniekiem būs iespēja iepazīt mūsu valsts vēsturi un kultūras tradīcijas, dodoties ekskursijā uz ievērojamām Latvijas vietām. NATO PA delegāti pēc izvēles varēs doties vienā no četriem apskates maršrutiem: apmeklēt Brīvdabas muzeju, apskatīt Rundāles un Bauskas pili, iepazīt Siguldu un Turaidu, vai arī doties pastaigā pa Līgatnes dabas taku un ielūkoties padomju laika pazemes bunkurā.

Kamēr parlamentārieši dosies ekskursijās, Starptautiskā izstāžu centra telpas Ķīpsalā tiks pārkārtotas nākamajā dienā gaidāmajai plenārsēdei, kas ir katras sesijas centrālais notikums.


Mediju ievērībai:
Pēc NATO - Krievijas parlamentārās komitejas sanāksmes no plkst.11.50 līdz 12.05 1.halles C zālē paredzēta preses iespēja. 

Plkst.12.15 masu mediju pārstāvjiem tiks nodrošināts transports nokļūšanai uz Jēkaba laukumu uz puķu dobes atklāšanas ceremoniju. 

Plašāka NATO PA Rīgas sesijas programma pieejama Rīgas sesijas oficiālajā mājaslapā: http://www.natopariga.lv/programma.

Mediju programma: http://www.natopariga.lv/features/mediju-programma.

Piektdien, 29.martā