Baltijas valstu parlamentārieši mērosies spēkiem basketbolā

(20.05.2010.)

Piektdien, 21.maijā, Cēsīs notiks Baltijas Asamblejas (BA) ceļojošā kausa izcīņa basketbolā, kurā spēkiem mērosies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentāriešu komandas.

Basketbola turnīru atklās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un BA prezidente Ērika Zommere, kā arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders.

Latvijas komandā spēlēs Saeimas deputāti Jānis Eglītis (TP), Ivans Klementjevs (SC), Jānis Urbanovičs (SC), Mihails Zemļinskis (SC) un Māris Ārbergs (TP), kā arī labklājības ministrs Uldis Augulis un Saeimas priekšsēdētāja biroja vadītājs Indriķis Putniņš.

Basketbola turnīrs piektdien, 21.maijā, norisināsies Cēsu sporta skolā, Piebalgas ielā 18. Pulksten 15.45 sāksies Latvijas un Igaunijas spēle, pulksten 16.40 sacentīsies Lietuvas un Igaunijas parlamentārieši, bet pulksten 17.40 notiks Latvijas un Lietuvas komandu spēle.

BA ceļojošā kausa ieguvēja apbalvošana piektdien notiks pulksten 19.30 Cēsu Viduslaiku pilī, Pils laukumā 11.

BA basketbola turnīrs notiek kopš 2006.gada, kad Rīgā ceļojošo kausu ieguva Lietuvas parlamentāriešu basketbola komanda. Nākamajos trīs turnīros kausu izcīnīja Igaunijas parlamenta komanda.

BA basketbola turnīra mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un popularizējot aktīvu dzīvesveidu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde