Ikgadējā forumā diskutēs par Saeimas un NVO sadarbību

(06.05.2010.)

17.maijā notiks Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) ceturtais forums. Forumā parlamenta un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji izvērtēs līdzšinējo sadarbību, kā arī meklēs labākos sadarbības modeļus nākotnei.

„Sociālo partneru loma Saeimas darbā turpina pieaugt un to visuzskatamāk apliecina nevalstisko organizāciju pārstāvju regulārā un aktīvā līdzdalība Saeimas komisiju ikdienas darbā. Ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju forums ir lieliska iespēja veidot jaunus nepastarpinātus kontaktus ar pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kopīgi izvērtējot līdzšinējo sadarbību un meklējot efektīvākos sadarbības modeļus,” pauž Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa.

„Šī gada forumā esam iecerējuši pārrunāt vairākus līdzšinējās sadarbības praktiskos aspektus. Šogad nedaudz mainīts pasākuma formāts un foruma sākumā darbs norisināsies Saeimas komisijās,” norāda S.Āboltiņa. Savukārt foruma noslēgumā plānots diskutēt par nevalstiskā sektora plašāku iesaisti, gatavojot Latvijas nacionālās pozīcijas Eiropas Savienības ministru padomēm, kā arī spriest par turpmāko sadarbību pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām.

Pēc darba komisijās foruma dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa un biedrības „Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Rasma Pīpiķe. Savukārt foruma noslēgumā uzrunas teiks Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone un Latvijas Bērnu foruma pārstāve Inete Ielīte.

Foruma ietvaros NVO pārstāvji iesaistīsies Saeimas komisiju darbā, ar deputātiem apspriežot nevalstiskajam sektoram aktuālas tēmas. Šīs diskusijas vienlaicīgi vadīs gan komisijas, gan NVO pārstāvis.

Lai pieteiktos dalībai forumā NVO pārstāvji aicināti līdz 12.maijam sūtīt vārdu un uzvārdu, personas kodu, pārstāvētās organizācijas nosaukumu un konkrēto komisiju, kurā vēlas strādāt, uz elektronisko pastu: alianse@nvo.lv, vai zvanot pa tālruni 67846467 (Edgars Grigorjevs).

Saeimas un nevalstisko organizāciju forums notiks 17.maijā. Dalībnieku reģistrācija no plkst.9.00 Jēkaba ielā 11, Saeimas nama Lielajā vestibilā.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā