Tautsaimniecības komisija: valdībai steidzami jārīkojas, lai gadatirgu norise šovasar netiktu apdraudēta

(06.05.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, aicinot valdību steidzami noteikt kārtību izbraukuma tirdzniecībai gadatirgos.

„Vasara tradicionāli ir laiks, kurā notiek daudzi ielu tirdzniecības pasākumi. Gadatirgi bagātina izklaides un kultūras pasākumu klāstu un spodrina Latvijas tēlu ārvalstu viesu acīs. Taču valdības kavēšanās dēļ gadatirgu, pilsētas svētku un citu ielu tirdzniecības pasākumu norise šogad ir apdraudēta,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Esošie Ministru kabineta noteikumi spēku zaudēs jau 1.jūlijā, bet jauns regulējums iestrēdzis valdības gaiteņos.”

Jāņem arī vērā, ka pēc jauno Ministru kabineta (MK) noteikumu pieņemšanas arī pašvaldībām jāizstrādā savi saistošie noteikumi, un tas jāpagūst vēl līdz 1.jūlijam, piebilst V.A.Krauklis.

Patlaban tirdzniecību publiskās vietās regulē MK 1998.gada 6.oktobra noteikumi par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos. Šie MK noteikumi būs spēkā līdz 2010.gada 1.jūlijam. Ekonomikas ministrija ir sagatavojusi jaunu MK noteikumu projektu „Noteikumi par tirdzniecības organizēšanas kārtību ar pašvaldību saskaņojamos tirdzniecības veidos”, taču valdība šo noteikumu projektu vēl nav skatījusi.

Saeimas komisijas deputāti uzskata, ka iesniegtais MK noteikumu projekts jāizskata kādā no tuvākajām valdības sēdēm, jo līdz jūlijam vietējām pašvaldībām jāizstrādā un jāpieņem savi saistošie noteikumi.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā