Atjaunos 9.Saeimas deputāta mandātu Marekam Segliņam

(23.03.2010.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 23.martā, saņēma Mareka Segliņa iesniegumu ar lūgumu atjaunot 9.Saeimas deputāta mandātu.

M.Segliņam atgriežoties Saeimā, deputāta mandātu zaudē Valdis Ģīlis, kurš 9.Saeimā iestājās uz laiku, kamēr no Tautas partijas Rīgas vēlēšanu apgabala kandidātu saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

V.Ģīlis 9.Saeimā darbojās Sociālo un darba lietu komisijā un Saimnieciskajā komisijā, kā arī vadīja Sabiedrības veselības apakškomisiju. Tāpat viņš vadīja Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu Parlamentu Asamblejas Latvijas delegāciju, kā arī bija priekšsēdētāja vietnieks deputātu grupām sadarbībai ar Čīles parlamentu un ar Filipīnu parlamentu.

M.Segliņš bija ievēlēts arī 7. un 8.Saeimā, pildījis iekšlietu ministra pienākumus Andra Šķēles un Andra Bērziņa, kā arī Ivara Godmaņa vadītajās valdībās. V.Dombrovska valdībā tieslietu ministra amatā strādājis no 2009.gada marta līdz šī gada martam.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ministrs iesniegumu par deputāta pilnvaru atjaunošanu Saeimas Prezidijam var iesniegt nedēļas laikā no dienas, kad viņš beidzis pildīt ministra amata pienākumus. Minēto iesniegumu Prezidijs nodod Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, kas par to paziņo nākamajā Saeimas sēdē. Ar paziņojuma brīdi izbeigsies V.Ģīļa deputāta pilnvaras un tiks atjaunots deputāta mandāts M.Segliņam.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem