Budžeta komisija izbraukuma sēdē apmeklēs austrumu pierobežu

(19.03.2010.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien, 22.martā, dosies uz Viļakas novadu, lai klātienē iepazītos ar Vientuļu muitas kontroles punkta un Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas darbu, kā arī lai tiktos ar apkārtējo novadu pašvaldību vadītājiem, uzņēmējiem un zemniekiem.

„Esam satraukti par pieaugošo cigarešu, alkohola un degvielas kontrabandu, kā dēļ valsts kasei garām aiziet miljoniem latu. Tāpēc mēs klātienē vēlamies pārliecināties, kādus pasākumus atbildīgie dienesti veic cīņā ar kontrabandu, un kopīgi apspriest problēmas, ar kādām saskaras muitnieki un robežsargi austrumu robežas kontrolē,” informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

Uz Viļakas novadu komisija dodas pēc deputātes Skaidrītes Pilātes (ZZS) iniciatīvas, kuru Saeimā ievēlējuši Latgales iedzīvotāji, lai tiktos arī ar Viļakas, Balvu, Rugāju un Baltinavas novadu pašvaldību vadītājiem, vietējiem uzņēmējiem un zemniekiem. „Ar šīs puses ļaudīm vēlamies pārrunāt jaunizveidoto novadu darbu un uzņēmējiem un zemniekiem aktuālus jautājumus pašreizējos apstākļos,” pauž S.Pilāte.

Vientuļu muitas kontroles punkta apmeklējums pirmdien, 22.martā, plānots pulksten 11.15, bet Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas apmeklējums - pulksten 12.00.

Savukārt tikšanās ar reģiona uzņēmējiem un zemniekiem paredzēta pulksten 12.30 Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecībā „Kotiņi”, bet ar pašvaldību vadītājiem - pulksten 15.00 Viļakas novada domē, Abrenes ielā 26.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā