Saeimas priekšsēdētājs Gruzijā uzsver nepieciešamību veicināt ekonomisko sadarbību (foto)

(05.03.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, uzturoties darba vizītē Tbilisi, ceturtdien, 4.martā, tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Bakradzi (David Bakradze).

„Mēs vēlreiz pārliecinājāmies, ka Latvijai un Gruzijai ir ne tikai labas attiecības, bet arī abpusēja politiskā griba, lai turpinātu un attīstītu valstu divpusējo sadarbību. Īpaši svarīgi ir veicināt sadarbību tieši ekonomikā, piemēram, lai popularizētu tūrisma nozari un tās piedāvātās iespējas,” uzsver Saeimas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī konkrēti projekti gan sadarbībai parlamentu nozaru komisiju līmenī, gan arī darba organizatoriskajos jautājumos, piemēram, sabiedrības informēšanā par parlamenta darbu.

„Parlamentu sadarbība komisiju līmenī par Eiropas Savienības jautājumiem ir aktīva jau kopš 2005.gada. Šādu praksi būtu vēlams attīstīt arī citām komisijām, jo tas ir efektīvākais parlamentāriešu sadarbības formāts, kurā varam risināt konkrētus jautājumus”, norāda G.Daudze.

Tāpat puses vienojās, ka starp abu valstu parlamentiem varētu tikt noslēgts sadarbības memorands, kurā tiktu paredzēti konkrēti abpusējās sadarbības mērķi un uzdevumi, piemēram, pieredzes apmaiņa dažādu jomu regulējošu likumprojektu izstrādē un apmaiņas programmas darbinieku kvalifikācijas celšanai.

Gruzijas puses pārstāvji augsti vērtē arī sadarbību ar Latvijas parlamentāriešiem, kuri ir pārstāvēti deputātu grupā sadarbībai ar Gruzijas parlamentu un izteica uzaicinājumu šīs grupas vadītājam Dzintaram Zaķim kopā ar delegāciju apmeklēt Gruzijas parlamentu.

Deputāti Dzintars Zaķis (JL) un Oskars Kastēns (LPP/LC) apstiprināja, ka sadarbība ar Gruziju ir viena no Latvijas parlamentāriešu prioritātēm, ko apliecina arī tas, ka sadarbības grupā ar Gruzijas parlamentu darbojas 30 Saeimas deputāti.

Kā viens no plānotajiem divpusējās sadarbības pasākumiem varētu būt deputātu sadarbības grupas pārstāvju dalība kā novērotājiem Gruzijas pašvaldību vēlēšanās, kas notiks šī gada maijā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt