Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ēnu dienas dalībniekiem stāstīs par parlamenta darbu

(16.02.2010.)

Trešdien, 17.februārī, Ēnu dienas ietvaros gandrīz simts skolēni no visas Latvijas iepazīs Saeimas deputātu un darbinieku ikdienu. Saeimā skolēniem būs iespēja sekot deputātu darbam, iepazīties ar Saeimas komisiju darbu, kā arī klātienē aplūkot Saeimas sēžu zāli un reprezentācijas telpas, kurās Saeimas amatpersonas tiekas ar ārvalstu diplomātiem un viesiem.

„Tas, ka skolēni pagājušogad atzina Saeimu par vienu no labākajiem ēnu devējiem, norāda, ka jauniešus patiesi interesē parlamenta darbs. Tādēļ, lai sniegtu plašākas zināšanas, šogad Ēnu dienas ietvaros plānojam arī izglītojošu pasākumu, kurā stāstīšu par Saeimas darbu,” norāda Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. 

Prezentācija par Saeimas darbu paredzēta plkst.11.15 Saeimas Sarkanajā zālē. Savukārt plkst.11.35 plānota Saeimas sēžu zāles apskate, bet plkst.11.45 Saeimas deputāti un viņu ēnas aicinātas uz tradicionālo kopīgo fotografēšanos uz Saeimas nama Lielajām kāpnēm. Bet no plkst.12.00 apskatei būs pieejamas arī Saeimas reprezentācijas telpas.

Dalībai ēnu dienai Saeimā šogad pieteikušies ap 100 skolēnu no Smiltenes, Gulbenes, Daugavpils, Jelgavas, Dobeles, Liepājas, Talsiem, Rīgas un citām Latvijas vietām.

„Ēnu dienu” - visā pasaulē populāru skolēnu karjeras izglītības pasākumu - Latvijā katru gadu rīko organizācija Junior Achievement - Latvia. Tās galvenais uzdevums ir paplašināt skolēnu redzesloku un izpratni par to nākotnes profesijā nepieciešamajām zināšanām un prasmēm. Šogad Ēnu diena notiks 17.februārī.


Ēnu dienas pasākumi Saeimas namā

11.15........Saeimas priekšsēdētāja Gundara Daudzes prezentācija par Saeimas darbu.
Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

11.35.......Saeimas sēžu zāles apskate.
Saeimas sēžu zālē, Jēkaba ielā 11.

11.45........Deputātu un viņu ēnu kopīgā fotografēšanās uz Saeimas nama Lielajām kāpnēm.
Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11.

No 12.00........Saeimas reprezentācijas telpu apskate.
Jēkaba ielā 11.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā