Saeimas deputāti diskutēs par ekonomiski lietderīgu meža resursu izmantošanu

(09.02.2010.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 10.februārī, ar nozares ekspertiem diskutēs par mehānismiem, kā veicināt valsts un privāto mežu resursu lietderīgu izmantošanu.

„Mazie un vidējie nozares uzņēmumi ir satraukti, ka „Latvijas Valsts mežu” lēmums nerīkot izsoles augošu koku cirsmām var apdraudēt to darbību. Jāmeklē veids, lai ar meža resursu izejvielām būtu nodrošināti gan mazie un vidējie, gan lielie uzņēmēji. No vienas puses, esam ieinteresēti, lai apaļkoki netiktu masveidā izvesti no valsts, no otras puses, ir jāveicina arī privāto mežu resursu lietderīga izlietošana,” skaidro komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no VAS „Latvijas Valsts meži”, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un Meža īpašnieku biedrības, kā arī Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas un Finanšu ministrijas pārstāvji.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde notiks trešdien, 10.februārī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā