Saeimas apakškomisijā diskutēs par vardarbības novēršanu skolās

(08.02.2010.)

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas deputāti otrdien, 9.februārī, tiksies ar atbildīgajām amatpersonām un bērnu tiesību aizsardzības speciālistiem, lai meklētu risinājumus vardarbības novēršanai izglītības iestādēs.

„Pēc pašvaldību īstenotajām reformām skolās samazinājies atbalsta personāla, tostarp sociālo pedagogu un psihologu, skaits, lai gan vardarbības jautājumi, pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, aizvien ir aktuāli. To apliecina arī pa bērnu uzticības tālruni saņemto zvanu skaits,” norāda apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis. „Tādēļ vēlamies tikties ar atbildīgajām amatpersonām un nozares pārstāvjiem, lai diskutētu par šiem jautājumiem un meklētu iespējamos risinājumus situācijas uzlabošanai.”

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, kā arī centra „Dardedze”.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijas sēde notiks otrdien, 9.februārī, plkst.13.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt