Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Ungārijas ārlietu ministru (foto)

(14.01.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze ceturtdien, 14.janvārī, tiekoties ar Ungārijas Republikas ārlietu ministru Peteru Balāžu (Péter Balázs), pārrunāja Latvijas un Ungārijas divpusējās attiecības, parlamentāros kontaktus un abu valstu sadarbību Eiropas Savienībā (ES).

Sveicot ārlietu ministru Saeimā, G.Daudze pauda gandarījumu par Latvijas un Ungārijas politisko un ekonomisko kontaktu pozitīvo dinamiku. To apliecina gan pēdējā gada laikā notikušās augsta līmeņa amatpersonu vizītes, gan fakts, ka, neskatoties uz globālo ekonomisko krīzi, Latvijas preču eksports uz Ungāriju ir audzis, norādīja Saeimas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā puses akcentēja parlamentu lomas pieaugumu Eiropas Savienības dalībvalstīs. Globālās ekonomiskās krīzes laikā tieši parlamentiem jāpieņem ļoti būtiski, bet bieži vien sāpīgi lēmumi, kas ļauj stabilizēt valsts ekonomiku. Tāpat nacionālo parlamentu nozīme palielinās arī līdz ar ES Lisabonas līguma stāšanos spēkā, jo jaunais ES pamatlīgums paredz daudz plašākas iespējas dalībvalstu parlamentiem ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu Eiropas Savienībā, uzsvēra G.Daudze.

Pārrunājot Latvijas un Ungārijas sadarbību ES, amatpersonas uzsvēra, ka nepieciešamas regulāras politiskas konsultācijas starp trim Baltijas valstīm un tā dēvētajām Višegradas valstīm ? Ungāriju, Poliju, Čehiju un Slovākiju. Šo septiņu ES dalībvalstu regulāra viedokļu saskaņošana ļautu tām jau daudz efektīvāk aizstāvēt savas intereses visas Eiropas Savienības līmenī, atzina Ungārijas ārlietu ministrs.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no tikšanās pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā