Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Krievijas valsts kontrolieri (foto)

(14.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 14.decembrī, tikās ar Krievijas Federācijas Revīzijas palātas priekšsēdētāju Sergeju Stepašinu. Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas un Krievijas augstāko finanšu revīzijas iestāžu sadarbība, kā arī dažādi politisko un ekonomisko attiecību jautājumi.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas Valsts kontroles un Krievijas Revīzijas palātas veiksmīgā sadarbība var kļūt par labu piemēru abu valstu attiecību sekmīgai veidošanai. Puses atzina, ka pēdējā gada laikā abu valstu attiecībās vērojama pragmatiskāka un konstruktīvāka sadarbība.  

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, Saeimas priekšsēdētājs minēja nepieciešamību noslēgt ar Krieviju līgumus par investīciju aizsardzību un izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem. „Šo abpusēji izdevīgo līgumu noslēgšanai būtu ļoti praktiska nozīme ekonomisko sakaru veicināšanā,” uzsvēra G.Daudze.

Sarunā tika skartas arī autopārvadājumu jomas aktualitātes, tostarp šobrīd izveidojusies situācija uz Latvijas un Krievijas robežas. „Latvija vēlas izvairīties no situācijas, kad dažu negodprātīgu autopārvadātāju dēļ uz robežas atkal veidotos kravas automašīnu rindas, no kā ciestu visi pārējie uzņēmēji, kuri regulāri veic visus likumā noteiktos maksājumus,” teica G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājs piebilda, ka Latvijas atbildīgās institūcijas operatīvi veikušas nepieciešamās darbības, lai negodprātīgajiem uzņēmējiem atņemtu pārvadājumu atļaujas.  

S.Stepašins atzinīgi novērtēja Latvijas iestāžu spertos soļus un atzina, ka arī Krievija vēlas izvairīties no situācijas eskalācijas. Krievijas puse arī informēja, ka nākamā gada sākumā Rīgā tiks atvērta Krievijas Federālā Muitas dienesta Baltijas reģionālā pārstāvniecība, lai nepieļautu līdzīgu situāciju veidošanos nākotnē.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: www.flickr.com/saeima 
Video no tikšanās pieejams:
www.youtube.com/SaeimaSAB
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā