Saeimas komisijā pārrunā deputātu disciplīnas jautājumus

(10.12.2009.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ceturtdien, 10.decembrī, iepazinās ar iedzīvotāju vēstulēs pausto viedokli par deputātu disciplīnu Saeimas sēdēs.

„Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā strādā deputāti no katras Saeimā pārstāvētās frakcijas, tādēļ mēs vienojāmies katrs savā frakcijā rosināt diskusiju par deputātu disciplīnas jautājumiem,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs.

„Saeimas deputātu ētikas kodekss nosaka, ka katrs deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību,” norāda komisijas priekšsēdētājs, piebilstot, ka ikvienam vēlētājam ir tiesības izdarīt secinājumus par deputātu darbu un savu novērtējumu izteikt, gan tiekoties ar deputātiem, gan paužot savu attieksmi vēlēšanās.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas viens no uzdevumiem ir pārraudzīt Saeimas deputātu ētikas kodeksa ievērošanu un izskatīt kodeksa pārkāpumu lietas. Komisijas pienākumos ietilpst arī ikmēneša pārskata sagatavošana Saeimai par iesniegumiem, kas saņemti Saeimas Sabiedrisko attiecību birojā, kā arī par to izskatīšanu Saeimas frakcijās un komisijās. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt