Pašvaldības pašas varēs lemt par sociālā dzīvokļa īres maksu

(10.12.2009.)

Turpmāk pašvaldības pašas varēs lemt, par kādu maksu izīrēt sociālos dzīvokļus, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā ceturtdien, 10.decembrī, galīgajam lasījumam atbalstītais grozījums likumā „Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām”.

Grozījumi paredz no likuma izslēgt obligāto nosacījumu, ka sociālā dzīvokļa īres maksai jābūt vismaz trīs reizes zemākai par īres maksu, kas noteikta attiecīgās kategorijas pašvaldības dzīvokļiem. Taču tiks saglabāts nosacījums, ka sociālā dzīvokļa īres maksai jābūt zemākai par citu pašvaldības izīrēto dzīvokļu īres maksu.

Patlaban nav pamata noteikt trīs reizes mazāku sociālā dzīvokļa īres maksu, jo tas rada nevienlīdzīgu attieksmi pret tiem sociāli mazaizsargātajiem cilvēkiem, kuri īrē sociālo dzīvokli, un tiem, kuri īrē citus pašvaldības dzīvokļus, norāda likumprojekta autori.

Atbalstītais likumprojekts paredz, ka uz spēkā esošajiem īres līgumiem jaunais regulējums neattieksies.

Grozījums likumā izstrādāts, lai samērotu pašvaldībām pieejamos finanšu līdzekļus ar tiesību aktos noteiktajām funkcijām, uzdevumiem, tiesībām un pienākumiem.

Par grozījumu likumā „Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām” galīgajā lasījumā vēl jālemj Saeimai.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta