Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze: ikviens var dot ieguldījumu klimata problēmu risināšanā (foto)

(07.12.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 7.decembrī, saņemot grāmatu „Neērtā patiesība”, atzina, ka dabas aizsardzība un klimata pārmaiņas ir aktuāls jautājums, un aicināja ikvienu sev uzdot jautājumu, ko var darīt, „lai šo planētu saglabātu nākamajām paaudzēm, no kurām to esam aizņēmušies”.

„Dot savu ieguldījumu klimata pārmaiņu problēmas risināšanā var ar šķietami sīkām lietām - izejot no telpas, izslēdzot gaismu, lietojot ekonomiskās spuldzes, šķirojot atkritumus un papīru atdodot otrreizējai pārstrādei,” teica Gundars Daudze. Viņš pauda gandarījumu, ka arī Latvijas parlaments izlietoto papīru nodod otrreizējai pārstrādei.

„Mēs katrs varam parūpēties, lai lieki netērētu enerģiju, pārvietojoties ar auto vai apkurinot mājokli, kurš nav pietiekami siltināts,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Latviešu valodā izdoto Ala Gora grāmatu „Neērtā patiesība”, kas stāsta par klimata pārmaiņām, saņēma arī pārējie Saeimas Prezidija locekļi un frakciju vadītāji.

Dāvinājumu pasniedza Pasaules Dabas Fonda simbols - panda. Pasākumā Pasaules Dabas Fonda direktors Uģis Rotbergs un Sorosa fonda - Latvija Ilgtspējīgas attīstības programmas direktore Ieva Morica pastāstīja par grāmatu un klimata pārmaiņu izraisītajām problēmām.

Fotogrāfijas no pasākuma pieejamas: www.flickr.com/saeima
Video no pasākuma pieejams: www.youtube.com/SaeimaSAB 
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī