Saeimas komisija ar EP deputāti Sandru Kalnieti spriedīs par gāzes piegādes drošību

(03.12.2009.)

Saeimas Eiropas lietu komisijā piektdien, 4.decembrī, plānots diskutēt par gāzes piegādes drošību Eiropas Savienībā. Uz komisijas sēdi aicināta arī eiroparlamentāriete Sandra Kalniete, kura šajā jautājumā pārstāv Eiropas Parlamenta Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteju.

Eiropas lietu komisija vērtēs valdības sagatavoto nacionālo pozīciju par gāzes piegādes drošību gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomē.

„Kopš Lisabonas līguma stāšanās spēkā 1.decembrī informācijas apmaiņa starp Latvijas Eiropas Parlamenta un Saeimas deputātiem ir kļuvusi īpaši nozīmīga, jo pieaugusi gan Eiropas Parlamenta, gan nacionālo parlamentu loma Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanas procesā,” norāda komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.

„Tādēļ esam uz komisijas sēdi aicinājuši Latvijas pārstāvi Eiropas Parlamentā Sandru Kalnieti, kura ir sagatavojusi atzinumu un izklāstīs savas komitejas nostāju jautājumā par gāzes piegādes drošību,” norāda V.Paegle. Komisijas priekšsēdētāja uzsver, ka drošas gāzes sistēmas izveide ir visas ES kopīga vēlme. 

Eiropas Komisijas priekšlikums paredz skaidri sadalīt Eiropas Komisijas, ES dalībvalstu un gāzes industrijas dalībnieku lomas un noteikt atbildību infrastruktūras izveides procesā, lai ilgtermiņā novērstu gāzes piegādes krīzes. 

Eiropas lietu komisijas sēde notiks piektdien, 4.decembrī, plkst.9.00 Jēkaba ielā 11, Sarkanajā zālē.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt