I.Mūrniece: Latvija stingri atbalsta Moldovas ciešāku integrāciju Eiropas Savienībā

(22.10.2021.)

Apsveicam Moldovas jaunievēlētā parlamenta un valdības apņēmību īstenot apjomīgu demokrātisko reformu programmu. Latvija stingri atbalsta Moldovas ciešāku integrāciju Eiropas Savienībā (ES). Esam gatavi sadarbības padziļināšanai ar Moldovu gan divpusējos, gan ES un Moldovas attiecību jautājumos, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Atēnās tiekoties ar Moldovas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Igoru Grosu (Igor Grosu).

“Labprāt iepazīstināsim Moldovas parlamentāriešus ar Saeimas darbību, tās pieņemtajām reformām un labo praksi jomās, kuras jums šobrīd ir aktuālas,” pauda I.Mūrniece, aicinot veidot plašāku dialogu starp abu valstu parlamentiem un to komisijām. Sarunā kā viena no konkrētām sadarbības jomām tika izcelta administratīvi teritoriālās reformas īstenošana.

Moldova ir prioritāra valsts Latvijas attīstības sadarbības politikā. Mūsu pārejas un ES integrācijas pieredzes un labās prakses nodošanai Moldovai ir iespējas piesaistīt gan Latvijas atbalstu, gan atbilstošas ES programmas un citus starptautiskos atbalsta instrumentus, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Grosu ievēlēts Moldovas parlamenta priekšsēdētāja amatā šā gada 29.jūlijā.

I.Mūrniece šajās dienās piedalās Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Atēnās, Grieķijā. Tajā notiek viedokļu apmaiņa par demokrātisko sabiedrību cīņu ar Covid-19 radīto sabiedrības veselības krīzi, tiesībām uz veselīgu un ilgtspējīgu vidi, kā arī Eiropas iedzīvotāju kopīgo nākotni.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā