Saeimas komisijā diskutēs par seksuālo pakalpojumu pircēju sodīšanu

(08.03.2011.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti trešdien, 9.martā, apspriedīs sabiedrisko organizāciju priekšlikumus grozījumiem Krimināllikumā attiecībā uz seksuālo pakalpojumu pircējiem.

„Ir būtiski ierobežot un novērst seksuālo pakalpojumu tirdzniecību. Līdzīgi kā kaimiņvalstīs, arī Latvijā būtu jādiskutē par seksuālo pakalpojumu tirgus ierobežošanu, akcentu liekot uz pakalpojuma pircēju. Jau vairākās valstīs atbildība ar likuma spēku ir noteikta tieši par prostitūtu pakalpojumu pirkšanu. Rītdienas sēde varētu būt sākums plašākai diskusijai par to, kā mazināt iespēju veidoties tādam Latvijas tēlam, kas liecina par seksuālo pakalpojumu brīvu pieejamību,” uzskata komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene. Viņa norāda, ka, ierobežojot seksuālo pakalpojumu tirgu, būtu jāņem vērā Skandināvijas valstu pieredze.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ģenerālprokuratūras, kā arī sociālās kampaņas „Apturi bērnu un jauniešu seksa tirdzniecību!” organizētāji.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 9.martā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā