Saeima galīgajā lasījumā lems par pakāpenisku atteikšanos no pagarinātā normālā darba laika mediķiem

(07.06.2017.)

Saeima ceturtdien, 8.jūnijā, galīgajā lasījumā kā steidzamus skatīs rosinātos grozījumus Ārstniecības likumā, kas paredz pakāpeniski atteikties no pagarinātā normālā darba laika mediķiem.   

Otrreizējā caurlūkošanā Saeima skatīs grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas cita starpā paredz no 2018.gada 1.janvāra aizliegt pārdot lielajās plastmasas pudelēs pildīto alu un citus alkoholiskos dzērienus. 

Trešajā lasījumā deputāti vērtēs izmaiņas Krimināllikumā, lai turpmāk par krimināli sodāmu pārkāpumu varētu noteikt arī vienu no vardarbības veidiem – vajāšanu, kas izpaužas kā vairākkārtēja vai ilgstoša personas izsekošana, novērošana, draudu izteikšana vai nevēlama saziņa ar šo personu. 

Tāpat galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par Kredītiestāžu likuma grozījumiem. Tie paredz ierobežojumus likvidatoriem un administratoriem kredītiestāžu maksātnespējas procesos. 

Vēl trešajā lasījumā deputāti vērtēs Muzeju likuma grozījumus, lai būtu iespēja nostiprināt reģionālo muzeju juridisko statusu. 

Otrajā lasījumā rītdien plānots lemt par Valsts ieņēmumu dienesta likuma grozījumiem, kas paredz noteikt jaunizveidojamās nodokļu un muitas policijas uzdevumus un tiesības pārkāpumu atklāšanā valsts ieņēmumu un muitas lietu jomā.  

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī vairāku starptautisku līgumu apstiprināšana, un pirmajā lasījumā plānots pieņemt likumprojektu, lai varētu apstiprināt divpusējo nolīgumu starp Eiropas Savienību un Kubu par ciešāku sadarbību un dialogu virknē jomu. Savukārt galīgajā lasījumā plānots pieņemt likumprojektus, lai ratificētu Eiropas Savienības un tās dalībvalstu nolīgumus ar Afganistānas Islāma Republiku un Jaunzēlandi par dialogu un sadarbību, tostarp atbalstu miera un drošības centieniem Afganistānā. 

Rītdien izskatīšanai parlamenta komisijās plānots nodot vairākus jaunus likumprojektus. To vidū grozījumi Saeimas kārtības rullī, kas parlamenta darba tiesiskajā regulējumā paredz ieviest būtiskas izmaiņas, un arī grozījumi Sporta likumā un Biedrību un nodibinājumu likumā, kuros rosināts noteikt sporta izglītības iestāžu statusu, kuras kā sporta organizācijas darbojas attiecīgajās biedrībās. 

Komisijām plānots nodot arī Augstskolu likuma grozījumus, lai varētu ieviest profesionālo doktora grādu. Tāpat grozījumos iekļauta virkne priekšlikumu Latvijas augstākās izglītības kvalitātes, konkurētspējas un eksportspējas veicināšanai. 

Darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Par iespēju saņemt atlīdzību par PET pudeļu un citu dzērienu iepakojumu nodošanu” turpmāko virzību. Saeima lems arī par parlamenta šī gada pavasara sesijas slēgšanu un rudens sesijas sākšanu. 

Saeimas 8.jūnija sēdes darba kārtībā ir 29 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt